Sportkledij wassen vraagt net iets meer liefde dan een normale was.

Met de volgende stappen kun je jouw sportkleren nog langer laten stralen. 

iconen Probeer na de activiteit je sportkleren zo snel mogelijk te wassen. Laat je gebruikte kledij niet te lang in de wasmand liggen. Dit gaat zorgen voor onaangename geurtjes die je er moeilijk uit kan wassen.
 
iconen2 Voordat je jouw sportkleren in de wasmachine gooit, laat je deze 15 tot 20 minuten in koud water weken. Voeg een half kopje azijn toe, op deze manier reinig je de vuile vlekken van het ravotten en sporten.
 
iconen3

Zweet en dode huid komt na het sporten aan de binnenkant van je toffe sportkledij te zitten. Was daarom je kleding altijd binnenstebuiten. Dit is extra belangrijk voor stralende setjes. 

 
iconen4 Wist je dat het soms beter is om net iets minder wasmiddel te gebruiken dan de voorgeschreven hoeveelheid? Echt waar, zeker als het gaat over sportkleding. 
 
iconen5 Delicate sportkledij kan je beschermen door te wassen in koud water. Een heet wasprogramma kan je favoriete outfit sneller beschadigen. Was daarom je sportkleding op een temperatuur van maximaal 30 graden.
 
iconen6

Frisse lucht voor frisse sport setjes! Laat je sportkleding drogen aan een rekje in de tuin of op je terras. Een droogkast beschadigt de sportvezels, kan het stuk laten krimpen of ontstaan er pluizen. 


Met deze tips laat je jouw sportkledij nog langer schitteren! Heb je nog meer tips die je met ons kan delen? Let us know!