Derde keer, goede keer. Driemaal is scheepsrecht. Twee uitdrukkingen die stellen dat wanneer je iets voor de derde keer probeert, het dan ook eindelijk lukt. Een spreekwoord dat ze bij FeniXX maar al te graag in ere willen houden, want na twee 2e plaatsen willen ze eindelijk die oppergaai nemen.

Sinds de laatste wedstrijd op Tisselt, is er weer heel wat veranderd bij de fusieclub ontstaan uit een fusieclub. Heel wat spelers komen en gingen, waaronder ook jullie geliefde journalist. Hierdoor stonden er meteen een hele resem nieuwe spelers aan de aftrap, en kon ik jammer genoeg niet bij de openingswedstrijd van FeniXX aanwezig zijn. Dit zal jammer genoeg wel vaker het geval zijn. Het positieve van het verhaal is natuurlijk dat ik me niet meer in de kleedkamer moet begeven en de spelers van FeniXX vanaf nu naar lieve lust de grond kan inboren. Ik moet ze toch niet meer onder ogen komen. Gelukkig worden er tegenwoordig van wedstrijden uit het provinciale voetbal ook al beelden gemaakt. Daardoor kwam het dat ik op een zonnige maandagmiddag in een donker kamertje naar een vage stream van FeniXX tegen Wijgmaal zat te kijken. Zoals jullie zien, neem ik mijn job dus nog steeds serieus. Hallo, Sporza?Olympia Wijgmaal dus. De trouwe lezers van mijn verslagen heb ik vorig jaar al laten weten dat ik een zwak heb voor prefixen van voetbalclubs. Zo is mijn favoriet nog steeds ‘Sparta’, maar Olympia mag er ook wel wezen. Olympia verwijst naar misschien wel het oudste, nog bestaande sportevenement en doet ons natuurlijk ook denken aan de historische berg ‘Olympia’, waar de Goden van het Griekse rijk boven op zitten vegeteren en af en toe van afdalen om de mensen wat te pesten. Wijgmaal was jarenlang een vaste waarde in het nationaal voetbal, maar degradeerde vorig seizoen. Ergens logisch dus dat ze door mijn collega’s van ‘De Zijlijn’ op plaats twee werden geplaatst, achter Bierbeek en voor Kampenhout. Dit tot grote ontzetting bij enkele leden van ons geliefde FeniXX, maar dat houdt de druk toch wel een beetje weg. Bovendien moet je ze volgens mij ook niet al te serieus nemen, aangezien in de 3e provinciale B Steenhuffel niet in de top 3 wordt verwacht en zij blijkbaar toch ook wel een paar wereldvoetballers hebben ingelijfd.

Aan FeniXX dus om het op het veld te tonen. Na 2 minuten heb ik al begrepen dat het me nooit gaat lukken om de volledige wedstrijd te bekijken, dus maak ik even gebruik van de tools die de stream mij aanbieden. Wanneer ik zie dat ik gewoon de ‘shots on goals’ kan zien, aarzel ik niet en duw ik gulzig op deze optie. Ik word meteen meegenomen naar een hoekschop voor FeniXX. Een flauwe kopbal gaat naast het doel van Wijgmaal.

Opeens ligt de bal op de stip. Penalty voor Wijgmaal. Ik heb geen idee hoe die daar in godsnaam is beland. Ik besluit dan ook terug te spoelen, maar dat lijkt niet zo maar te lukken. Wat een ellende beleef ik nu al, en het seizoen is nauwelijks 10 minuten aan de gang. Na een enorme zoektocht door de wondere wereld van de IT door deze digibeet lukte het me uiteindelijk om de fase te bekijken. De bal wordt hoog op het veld gerecupereerd door Wijgmaal, ze sturen een speler het straatje in en Schouki (hey, die ken ik!) loopt per ongeluk de speler van Wijgmaal aan. Jens zit in de goede hoek maar de penalty was te goed getrapt om hem te kunnen pakken. FeniXX dus meteen op achtervolgen aangewezen.
Desondanks is het FeniXX die het initiatief neemt. Ze voetballen dan ook de meeste kansen bij elkaar. Wijgmaal kan hier nauwelijks wat tegenover zetten. Het enige schot dat wordt gedetecteerd door de slimme camera, is niet eens een schot te noemen. Een rollertje vanop 25 meter van het doel dat een lichtjaar naast gaat.

Likau komt nog het dichtst bij een doelpunt. Hij volgt goed op het schot van Robbe dat wordt gelost door de doelman, maar met een geweldige parade kan hij de rebound ook nog keren en over het doel tikken.

Net voor rust is het dan toch prijs voor FeniXX. Robbe brengt de corner scherp voor doel en deze wordt knullig in doel gewerkt. FeniXX komt volgens mij verdiend op gelijke hoogte.

Opeens is de tweede helft al bezig. Heerlijk zo een wedstrijd waar de rust vlotjes geskipt wordt, dat brengt wat leven in de brouwerij. Bovendien zorgt de functie dat ik enkel de doelpogingen zie er ook voor dat ik niet word blootgesteld aan het enorme irritante gerol wanneer er iemand weer op de teentjes is getrapt. Ik denk nog maar aan Paintsil dit weekend tegen Anderlecht. Hoe deze speler weer ineen stuikte was toch weer schrijnend en ik erger me kapot.Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Wijgmaal. Al was het schot geen schot. De linkerflank van Wijgmaal geeft een voorzet, Jens kan hem rustig komen plukken. Een paar minuten later komt FeniXX dan op voorsprong. Een goeie lange bal van één van de centrale verdedigers van FeniXX (ik weet niet de welke) belandt in de rug van de defensie van Wijgmaal. Robbe gaat zijn man goed voorbij en zet voor. Likau reageert het scherpst op deze voorzet en kan de 2-1 van kort bij binnentikken. FeniXX aan de leiding! Een minuut later staat het bijna 3-1. FeniXX recupereert de bal na de aftrap van Wijgmaal meteen en onze linksvoor wordt in de diepte gelanceerd. Hij speelt de doelman door de benen, maar deze doet net op tijd zijn benen toe waardoor de bal afremt en niet in doel beland.

FeniXX blijft aandringen en lijkt even later de 3-1 te maken. Likau tikt de bal binnen, maar wordt terecht afgevlagd voor buitenspel. Dit blijkt echter maar uitstel van executie te zijn want net voor tijd maakt Likau dan toch de 3-1. Met een mooie combinatie door het centrum wordt de verdediger van Wijgmaal uit verband gespeeld. De doelman van Wijgmaal kan de eerste poging nog keren, maar opnieuw is Likau er als de kippen bij om de rebound rustig over de doellijn te leggen. Dat was ook meteen de laatste kans en zo wint FeniXX zijn eerste wedstrijd verdiend, zeker ook als ik de statistieken met veldoverwicht waar ik echt niks van snap mag geloven. Want deze statistieken blijken aan te tonen dat FeniXX het merendeel van de wedstrijd op de helft van Wijgmaal kampeerde, iets wat ik noch kan bevestigen noch kan ontkennen.Wat wel zeker is, is dat FeniXX meteen bij de eerste topper meteen op de afspraak was. Ondanks een achterstand, won het al bij al nog vrij vlot van deze toch niet te onderschatten tegenstander. Volgende week alweer een nieuwe test. Uit Bierbeek, de nummer 3 van vorig seizoen en volgens de mannen van ‘De Zijlijn’ dus de absolute topfavoriet. Aan FeniXX om te bevestigen.