Kraainem – FeniXX 0-3

Als journalist van FeniXX voel ik steeds een enorme druk op mijn schouders. Ik weet namelijk dat mijn verslagen over de wedstrijd veelvuldig worden gelezen, en daardoor wordt elke fout die ik maak genadeloos afgestraft. Mijn geloofwaardigheid kan door één uitschuiver al helemaal teniet gedaan worden. Het leuke is natuurlijk dat ik een enorm gezag en respect tegenover de spelers van FeniXX heb opgebouwd. Als ik iets vraag, doen ze dat gewoon. Zo gaf ik in mijn verslag van vorige week aan dat ik wel eens zin had in een wedstrijd die snel beslist was. En zo geschiedde afgelopen weekend. Binnen de 20 minuten had FeniXX zijn schaapjes al op het droge bij een 0-3 tussenstand. Na 5 minuten viel het eerste doelpunt. Giac recupereert de bal aan de middenlijn en de bal komt bij Kanana terecht. Hij doet een fenomenaal technisch hoogstandje (wat kan deze man eigenlijk niet?) waardoor hij zijn tegenstander uitschakelt/belachelijk maakt. She wordt de diepte ingestuurd en maakt een slimme loopactie naar binnen. Hij geeft hard voor en Jérémy tikt de 0-1 van dichtbij tegen de touwen. Erwin kopt een lange bal van Kraainem tot bij Dorian, deze controleert en pegelt de bal vanop 25 meter prachtig onder de lat van het Kraainemse doel. En terwijl ik dit ben aan het uittypen, hoor ik op de achtergrond van mijn laptop al het gejuich voor de 0-3 van Giacomo. Een klassiek geval van het Guardiola-syndroom. Kraainem dat tot in den treure opbouwt, totdat de doelman van Kraainem hard inspeelt op een verdedigende middenvelder die afhaakt. Deze controleert de bal zeer matig, kegelt Jérémy dan wat je kunt noemen onorthodox onderuit. Een duidelijke fout maar de scheidsrechter laat goed doorspelen en Giac kan de 0-3 voorbij de doelman schuiven. Boeken toe. Ik ben zelf ook wel een fan van opbouwen langs achteruit, maar wat is het nut van eindeloos gebrei. Zeker als je enkel over zeer matige voetballers beschikt, weet je dat je vroeg of laat wel eens in de problemen zult komen. Deze wedstrijd, dat ook gewoon een topper was tussen de nummers 3 en 1, was zo na nog geen kwart wedstrijd beslist. Maar ook alle credits naar FeniXX natuurlijk: het eerste doelpunt was een mooie combinatie, het tweede doelpunt een prima afstandschot en de 0-3 werd natuurlijk ook zeer mooi binnengelegd.
Ik kreeg het bericht dat FeniXX met 0-3 voorstond en kon verder genieten van mijn zaterdagavond. Ik had namelijk geen zin om extreme kou te lijden in Kraainem, dus had ik besloten om maar extreme kou te lijden in Waalwijk. De kans om de topper tussen RKC en Excelsior bij te wonen kan je mijn inziens niet laten liggen.
Kraainem was verslagen, maar probeerde wel nog iets terug te doen. In het laatste kwartier voerde ze de druk dan ook op. Ze kwamen er één keer heel dichtbij: vanop de rand van het kleine strafschopgebied werd keihard op de onderkant van de lat getrapt. Even later bracht Mauro redding op een gevaarlijke voorzet die over alles en iedereen dreigde te waaien. FeniXX dus met een riante voorsprong de rust in.
De tweede helft was dan ook een maat voor niks. Je voelde aan alles dat er enkel nog plichtsbewust over het veld werd gelopen. In het begin van de tweede helft waren er twee afstandsschoten van Kraainem, maar die leken meer ingegeven te zijn door het idee: “ik zal maar eens trappen” dan dat er echt getrapt werd met Poging Tot Scoren. FeniXX kwam nog het dichtst bij een doelpunt. Op een tegenaanval kwam de doelman van Kraainem (hier is het woord opnieuw) onorthodox uit en Allan kon de bal nog net voorbij de doelman tikken. Hij ziet zijn tik net naast rollen. Op het einde van de wedstrijd mochten we bovendien een mirakel optekenen. Na een voorzet van Allan kopte Schouki bijna nog de 0-4 tegen de touwen, maar met een miraculeuze redding van de doelman werd hij van zijn eerste doelpunt voor FeniXX gehouden. Schouki heeft geluk dat voetbal niet alleen rond scoren draait want anders kwam hij echt nergens aan de bak.
Na het laatste fluitsignaal mocht FeniXX eindelijk de 3 punten die ze al anderhalf uur op zak hadden bijschrijven en mochten ze vertrekken. Want op de beelden te zien, is Kraainem uit op zaterdag geen feest. Een slecht ogend synthetisch veld op een troosteloos complex, er zijn leukere plekken in het amateurvoetbal om te vertoeven. Ik heb dit beeld jammer genoeg al vaker gezien dit seizoen in deze eerste provinciale. Nog 2 wedstrijdjes en het is winterstop. Het zijn wel nog 2 leuke affiches: Bertem-Leefdaal en Huldenberg.